petak, 11. listopada 2013.

Medijski dani 2013 - Stanje medija kroz prizmu svjetske ekonomske krize

Konferenciju  je svečano otvorio dugogodišnji predsjednik organizacijskog odbora doc.dr.sc. Mato Brautović pozdravivši nazočne na hrvatskom i engleskom jeziku.  U svom uvodnom izlaganju ističe kako za trenutačno ekonomsko stanje teret krivnje definitivno ne pada na novinare, ali istovremeno smatra da je  njihova ulogu u odgovornom informiranju javnosti velika, bez obzira na uvjete stvaranja sadržaja. 


 
" Mediji proživljavaju svoje najteže dane; dokaz tome je porast broja otpuštenih novinara u svim medijima . Prema Međunarodnoj udruzi novinara u posljednje tri godine u Europi je posao izgubilo oko 15 tisuća novinara, dok u Hrvatskoj brojka iznosi oko tri tisuće." navodi Mato Brautović.
 
 
Međutim, pesimističan ton ubrzo je prekinuo pročelnik Odjela za komunikologiju, doc. dr.sc  Đorđe Obradović primjetivši kako je naša država, a time i medijska scena od svog nastanka u krizi, pa smo
zapravo i prilagođeni takvim uvjetima. Usprkos tome smatra  temu konferencije izuzetno važnom i aktualnom te se pozdravlja poželivši nazočnima uspješnu konferenciju i ugodan boravak u Dubrovniku.

Nema komentara:

Objavi komentar