petak, 16. studenoga 2012.

Izravno s konferencije (panel 1)

Još uvijek je u tijeku prvi panel konferencije. Trenutno slušamo izlaganje Usage of social media by political actors: An analysis on the usage of Twitter by leaders of political parties in Turkey dt. sc. Hanifia Kurta s Fakulteta komunikacijskih znanosti u Turskoj. Predavanje je započelo u 18:05.


18:07 - Građani bi trebali moći sudjelovati, dijeliti zahtjeve i kritke s donositeljima političkih odluka. Interaktivnost je važna za modernu demokraciju i lagano zamjenjuje klasičan način političke komunikacije.
18:09 - Društveni mediji najvažniji su dio suvremenih političkih kampanja. Novi mediji nisu ograničeni samo na jednog kandidata. Mogu ih koristiti i sami političati, ali i svi pojedinci, te kritičari.
18:10 - Društvene mreže su mjesto gdje se ljudi "nalaze" da bi diskutirali, ne samo za vrijeme političkih kampanja već stalno. Stručnjaci u Turskoj, kao i u ostatku svijeta shvatili su njihovu važnost, 50% stranaka u Turskoj koristi društvene mreže, osobito Twitter.
18:13 - Vodeći političari u Turskoj na Twitteru imaju i do milijun sljedbenika. Obzirom da njih slijede milijuni, čudno je kako vodeći političari ne slijede niloga ili jako malo njih. Za takve se smatra kako su plitki, ne razmišljaju o nikome nego o sebi, te kako ne znaju koristiti Twitter.
18:15 - Glavni vođa opozicije najaktivniji je turski političar po tom pitanju, dok je premijer najlošiji.
18:20 - Na društvenim mrežama političari uopće ne spominju ekonomsko i političko stanje, situaciju s Kurdima i loše stanje u državi, a to su Turski glavni i najvažniji problemi. Ipak, političari ih u svojoj komunikaciji putem društvenih mreža sustavno izbjegavaju.

Nema komentara:

Objavi komentar