petak, 16. studenoga 2012.

Izravno s konferencije (panel 1)

U 18:25 započelo je predavanje Dr. Domagoja Bebića sa Sveučilišta u Zagrebu koji je ujedno i moderator prvog panela. Izlaže na temu Examples of the most effective communication of mayors of European citizens via social networks.

18:26 - Bebić priča o komunikaciji hrvatske Vlade putem Facebooka, ali i o istraživanju koje se bavi time kako građani doživljavaju Vladu i gradonačelnike - postoji li razlika po tom pitanju na nacionalnoj u odnosu na lokalnu razinu.
18:28 - Pilot studije o tome koristi li se Facebook za cinizam ili pak konstruktivne rasprave. Koriste li političari Facebook isključivo za promociju ili i za dvosmjernu komunikaciju s građanima.
18:30 - Društveni mediji trebali bi biti platforma za razvoj demokratskog društva. 91% komentara građana na Facebook stranici Vlade su cinični, 9% su konstruktivne kritike.
18: 32 - Zaključuje kako građani na Facebooku svoje frustracije liječe cinizmom i vrijeđanjem, a Vlada često odgovara prekasno ili ne odgovara uopće. Dakle, Facebook se nepravilno koristi.
18:35 - Istraživanja pokazuju kako su komentari lokalnih političara u regiji: 17% cinični, 18% konstruktivni, 37% potpora, 28% neutralni.
18:37 - Hrvatska Vlada nije uspjela postići zadovoljavajuću razinu komunikacije s građanima putem Facebook stranice.
18:40 - Postoji li formula za uspješnu komunikaciju? Biti autentičan, iskren i dostupan. Biti spreman na razgovor s ljudima.

Nema komentara:

Objavi komentar