subota, 17. studenoga 2012.

Izravno s konferencije (panel 4)

Predavanje s temom Using 'new' media in communicating science: scientific journals', popular science magazines' and daily newspapers' practice održala je dr. Blanka Jergović.



09:45 - Izlaganje je započela poviješću znanstvenog korištenja novih tehnologija. Postoje određene web stranice i društveni mediji usko specijalizirani za znanost te se njihov broj svakim danom povećava. Zasad postoji 9 web stranica, 8 društvenih profila i 7 mikroblogova.
09:50 - Novi mediji imaju sve većeg utjecaja na znanost i zasluženi su za popularizaciju znanosti. U Hrvatskoj je tu slučaj ponajviše sa popularnim znanstvenim časopisima. Oni svi imaju web stranice i većina Facebook profile, dok neki imaju čak i Twitter.
09:55 - Istraživanje se svodi na to kako znanstvenici  i popularni znanstveni časopisi koriste nove medije i društvene mreže, kakve sadržaje objavljuju i na koji način. Nažalost znanost nije toliko popularna stoga nema mnogo posjetitelja no bez obzira na to u svijetu znanstveni mediji se trude i svakodnevno objavljuju nove sadržaje, što je dobar početak izgradnje imidža i popularizacije znanosti, no u Hrvatskoj to nije slučaj jer hrvatski znanstveni časopisi još nisu uvidjeli važnost korištenja novih medija i društvenih mreža.
 10: 00 - Društveni mediji mogu promijeniti imidž znanosti, znanost tako postaje bliža ljudima. Na to bi se trebali fokusirati znanstveni mediji i pokušati na taj način promovirati sebe, ali i znanost općenito.
10:05 Započela su pitanja i diskusija

10:15 Završio 4 panel

Predavanje sa temom The impact of social media and media literacy in today's society otkazano je zbog odsustva izlagačice Darje Gačnik sa Sveučilišta u Ljubljani.

Nema komentara:

Objavi komentar